Početak
 
 
    Dobrodošli na internet prezentaciju Generalnog konzulata  Republike Srbije u Čikagu.

Nakon dužeg vremenskog perioda,  Republika Srbija ponovo ima svoje diplomatsko-konzularno predstavništvo u najvećem centru naše dijaspore u SAD. Ovaj Generalni konzulat, otvoren nakon demokratskih promena u našoj zemlji, nastojaće da u tom duhu predstavi i reprezentuje  Republiku Srbiju. Internet prezentacija koja je pred vama je deo tih napora. Na njoj ćete pronaći informacije u vezi konzularne problematike, aktivnosti Generalnog konzulata, aktuelnih dešavanja u  Republici Srbiji, kao i razne podatke o našoj zemlji.

Osnovni ciljevi ovog Generalnog konzulata jesu, pre svega, pružanje konzularnih usluga i zaštita interesa građana  Republike Srbije  na našem jurisdikcionom području. Jedan og glavnih prioriteta, biće rad na što tešnjem povezivanju dijaspore i matice. Partnerski odnos prema našim građanima i vrhunska profesionalna usluga, jesu naš zadatak od izuzetnog značaja.

Generalni konzulat će takođe nastojati da pomogne razvoj i jačanje medjusobne saradnje izmedju dve zemlje na političkom, ekonomskom, kulturnom i drugim planovima.

Očekujemo sa pažnjom i interesovanjem sve vaše sugestije i predloge za unapređenje ovog sajta. U nadi da će vam ova internet prezentacija biti korisna i informativna,